Logo

Historie

En frivillig forening

Foreningen Aalborg Pride blev stiftet i 2015. Foreningen består udelukkende af frivillige kræfter, der arbejder med at synliggøre LGBT+ miljøet, med særlig fokus på Aalborg og Nordjylland. Der arbejdes ud fra værdierne synlighed, tolerance, ligestilling og inklusion.


Aalborg Pride vil som ét af flere tiltag lave en årlig tilbagevendende Pride Parade, hvor fokus er at danne ramme om at skabe synlighed om LGBT+-miljøet i regionen. Det vil være en dag, hvor alle er velkomne til at deltage i Nordjyllands største LGBT+ kultur- og mangfoldighedsfest og hylde et mangfoldigt Nordjylland i de smukke omgivelser af Karolinelund i Aalborg

Aalborg Pride ønsker at nedbryde fordomme og mindske diskrimination samt skabe mere ligestilling og tolerance for LGBT+ miljøet. Derudover er der et stort ønske om øget opmærksomhed omkring vigtigheden af et mangfoldigt Nordjylland og Danmark. 

Aalborg er allerede en by, som tilbyder mange forskellige kulturelle aktiviteter inden for kunst, kultur, musik og sport. Aalborg Pride ønsker at udfylde et tomrum for et større LGBT+ segment i Nordjylland, der ikke har et varieret tilbud af kulturelle arrangementer. I praksis ønsker foreningen at skabe tilbud og medvirke til formidling og oplysning omkring foreningens målgruppe ved information og arrangementer i Nordjylland.