Logo
ilga logo

Europa Parlamentsvalg

Vi i Aalborg Pride følger udviklingen for LGBT+ ikke kun i Nordjylland, men også i hele Europa. Vi følger ILGA-Europe, som giver værdifuld indsigt i den europæiske tilstand inden for LGBT+ rettigheder. Derfor vil vi gerne videreformidle denne viden til jer, især hvis I står og er i tvivl om, hvad I vil stemme til Europa-Parlamentsvalget.

Med de kommende valg til Europa-Parlamentet er LGBT-rettigheder en vigtig markør for beskyttelse af frihed og demokrati. ILGA-Europe har lanceret “Come Out 4 Europe Pledge 2024”, som opfordrer kandidater til at forpligte sig til at støtte og beskytte LGBT-rettigheder.

Hvad indebærer løftet?

1. Fremme af EU-politikker og love: Kandidater forpligter sig til at foreslå og støtte love, der beskytter på grundlag af seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk og kønskarakteristika.

2. Engagement i demokrati og retsstat: De vil aktivt bekæmpe angreb på LGBT-rettigheder som en del af kampen for demokrati og retsstat.

3. Holde medlemsstater ansvarlige: EU skal bruge sine magtbeføjelser til at holde medlemsstater ansvarlige for krænkelser af LGBT-personers rettigheder.

4. Beskytte LGBT-organisationer: Kandidater vil forsvare LGBT-organisationer og arbejde for bæredygtig EU-finansiering til civilsamfundet.

5. Fremme LGBT-menneskerettigheder uden for EU: De vil sikre, at EU er en forkæmper for LGBT-rettigheder i udvidelseslande, nabolande og tredjelande.

Hvordan vil kandidaterne levere?

De forpligter sig til at arbejde for vedtagelsen af en ambitiøs anden EU LGBTIQ-ligestillingsstrategi og samarbejde tæt med LGBTI-civilsamfundet.

Opfordring til handling

Kandidater til Europa-Parlamentet opfordres til at underskrive “Come Out 4 Europe Pledge 2024” for at vise deres engagement i at støtte og beskytte LGBT-rettigheder og ligestilling i EU.

Her kan du se hvilke kandidater der har underskrevet i Danmark.

Del her: