Logo

Queerish Monday med Aksel

Aksel Munch Søndergaard er en af de personer, der gør en forskel for LGBT+ miljøet i Aalborg. Han har erfaret fra tidligere oplevelser hvad der sker, hvis man tager initiativ og laver et miljø hvor folk kan finde sammen og lære af hinanden. Lars Svane Andersen fra Aalborg Pride, har taget en snak med ham og spurgt ind til hvad der rører sig i hans tanker, om at skabe et miljø.

Lars – Aalborg Pride: Hvad inspirerede dig til at starte Queerish Monday?

Aksel: ”I Viborg og i mit sabbatår i Tyskland havde jeg oplevet forskellige små Queer miljøer, som jeg har været glad og stolt af at deltage i. Jeg følte at selvom Aalborg havde størrelsen, manglede et synligt og åbent Queermiljø, hvor det var muligt bare at komme, hygge sig og få en øl eller sodavand, imens man lærte nye mennesker at kende. Det er det jeg prøver at skabe. ” 

Lars – Aalborg Pride: Hvordan har samarbejdet med Studenterhuset været?

Aksel: – ”Studenterhuset har været super gode samarbejdspartnere. Opstarten tog lidt tid, men til gengæld har de hjulpet os med både hus og platform til vores små hyggelige arrangementer.” 

Lars – Aalborg Pride: Hvordan definerer du den succes som Queerish Monday skal have og hvordan måler du på det?

Aksel: – ”Jeg så gerne at der hver gang kom Ca. 10 mennesker eller mere til Queerish Monday. Første gang var i sidste måned, og der var vi 8. Det ville være vigtigt for mig at alle ikke kender hinanden på forhånd, men at arrangementerne giver mulighed for at få et bredere queer netværk, både for dem der kommer alene, og dem som tager sine venner med.”

Lars – Aalborg Pride: Er der særlige aktiviteter du/I planlægger?

Aksel: – ”Hele ideen i Queerish Monday er faktisk at vi ikke planlægger meget andet end at møde. Jeg har ikke behov for at skabe en bestemt struktur i arrangementerne, men nærmere at give plads til at folk kan skabe den selv. Hvis man har lyst til at tage brætspil med, super! Hvis man bager en kage, nice! Hvis man bar gerne vil snakke, også i orden! Pointen er at jeg ikke vil tage ejerskab alene og skabe en ubrydelig struktur. Ideelt set føler vi ALLE medejerskab med tiden.” 

Lars – Aalborg Pride: Hvordan sikres at miljøet bliver åbent og inkluderende for dem der måske er nye i Queer miljøet?

Aksel: – ”Jeg er stærk modstander af enhver form for gatekeeping. Det kan selvfølgelig være helt okay at begrænse visse events af hensyn til gruppens særbehov, men det er ikke det der er målet med Queerish Monday. Jeg har ikke tænkt mig at forbyde eksempelvis cis heteromænd for at dukke op, for hvis vedkommende har interesse i at engagere sig i vores miljø, må de enten betragtes som en ny allieret eller en person der ligesom os andre er/var engang er nysgerrig på sig selv og alle de mange måder at være queer. Alle med interesse for at engagere i et queer miljø og som kan behandle andre med respekt og interesse er aldeles velkomne, uanset hvilket label de bærer eller ikke bærer.” 

Lars – Aalborg Pride: Har du behov for frivillige eller bidrag til disse møder?

Aksel: – ”Vi har MEGET brug for frivillige. På en måde er det hele meningen at alle os der deltager, er en slags frivillige. Jeg ønsker ikke at skabe en samling events, men et fællesskab og en kultur, der fortsætter selv hvis jeg og de andre der har startet initiativet, ikke længere er i byen.”

Lars – Aalborg Pride: Hvordan ser du Queerish Monday udvikle sig i fremtiden?

Aksel: – ”Til at starte med handler det om at få budskabet om Queerish Monday på studenterhuset ud til så mange queer personer i Aalborg som muligt. Ellers må os der kommer beslutte os for hvad vi synes ville være hyggeligt at lave sammen. Konceptet er fleksibelt, og det synes jeg det bør blive ved med at være.”

Lars – Aalborg Pride: Er der planer om at udvide til flere mandage?

Aksel: – ”Hvis Queerish Monday viser sig at være en succes op til sommerferien, er der god mulighed for at udvide med flere mandage efter sommer. Det kræver kun én ting: begejstring!”

Lars – Aalborg Pride: Hvor kan man holde sig orienteret om kommende arrangementer og nyheder? (er der noget ud over Facebook event)

Aksel: – ”Udover på Queerish Monday på Facebook, er der en lille smule information om os på Studenterhusets hjemmeside. Der er generelt ikke et stort behov for at orientere sig om andet end tid og sted. Man møder bare op som man er, og så tager vi den fra gang til gang.”

Kunne du tænke dig at møde andre i Aalborg, så er Queerish Monday sikkert noget for dig. Her er hverken alder eller køn det vigtigste. Det vigtigste er at man har lyst til at møde andre og være sammen i et fællesskab. Se mere på Queerish Mondays Facebook side eller tjek her på Aalborg Pride under ”Aktiviteter i Nordjylland

/Aalborg Pride

Del her: